A2-melk

Piet Tamminga geslaagd voor de SVH Meesterproef

Dat je bij Puur Tamminga lekker ijs kunt kopen, weten inmiddels velen. Maar ijsbereider en eigenaar Piet Tamminga heeft zichzelf op 18 en 19 oktober overtroffen tijdens de SVH Meesterproef. Samen met zijn team moest hij aan het eind van die twee dagen zorgen voor een compleet ijsbuffet met als thema ‘Kerst rond de wereld in 80 smaken’. Het is hem gelukt! In het voorjaar, aan het begin van het nieuwe ijsseizoen, zal hij feestelijk geïnaugureerd worden als 32e SVH Meesterijsbereider in Nederland.

Piet Tamminga: “Ja, dat was absoluut een uitdagend thema. Met mijn team heb ik alles gegeven om die tachtig wereldsmaken in ijs creatief te verbinden aan Kerst. Ik ben heel trots op mijn mensen die mij hebben geholpen.”

Meesterlijk buffet
Voor het Meesterlijk ijsbuffet maakte Piet onder meer Japans Mochi-ijs en Indiaas Kulfi-ijs. Vanuit die verre oorden ‘reisde’ hij via een Zwitsers bergdorpje met passend kerstijs weer terug naar Veenendaal. Tot het buffet dat hij een driekoppige jury voorzette, hoorde ook een bombe van maanzaad-ijs gevuld met een parfait van bokbier met broodkruim. Je moet het maar verzinnen!

Ambacht
“Met het behalen van deze titel kan ik mijn streven naar duurzaamheid in mijn ambacht meer en meer vormgeven,” zegt Piet. In alle bescheidenheid laat hij erop volgen: “In de afgelopen 24 jaar mocht ik dankbaar heel veel vakkennis tot mij nemen, omdat anderen zo genereus waren om mij daarin te laten delen. Die kennis geef ik straks als Meester door aan een volgende generatie. Hoeveel duurzamer kun je dan je ambacht nog maken?!”

SVH Meestertitel
De SVH Meestertitel staat symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid in de horeca. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van hun vak. Op het gebied van ijsbereiding telt Nederland sinds 19 oktober 32 SVH Meesterijsbereiders. Eén daarvan zit in Veenendaal, op de hoek Kerkewijk-Patrimoniumlaan.

Piets tip van de maand

“Geniet deze zomer van een ijsje waarin beslist geen E-nummers zijn verwerkt.
Wij vertellen je in de winkel graag welke natuurlijke ingrediënten erin zitten.
Puur genieten is puur natuur.”