Brood

Onze luxebroden zijn verrassend vol van smaak. Niet zo vreemd, want wij betrekken ze bij niemand minder dan Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven. Hij laat u ervaren dat iets heel gewoons als brood boven zichzelf uit kan stijgen. U wilt eigenlijk nooit meer anders.

Robèrt

Als enige winkel in Veenendaal verkopen wij het luxebrood van Robèrt. Daar zijn we trots op. Want Robèrt van Beckhoven is de enige Nederlandse bakker die zowel Meester Patissier als Meester Boulanger is. Hij houdt zich net zo gepassioneerd bezig met zijn vak als wij bij puur Tamminga. Robèrt was jurylid in ‘Heel Holland Bakt’ en ‘CupCakeCup’.

Ambachtelijk

Weinig mensen bakken brood zoals Robèrt. Zijn brood past helemaal in ons concept: ambachtelijk bereid, met een rijke, volle smaak, puur en eerlijk. Dagelijks betrekken wij de verschillende luxebroden van Robèrt als halffabricaat. We bakken ze graag ovenvers voor je af.

Verhaal

Het verhaal van Robèrts brood begint in het oude Egypte. Daar gebruikten bakkers een natuurlijk rijsmiddel: desem (bloem en water). Eeuwenlang heeft het gistbrood het desembrood verdrongen. Mede dankzij Robèrt is het desembrood weer in ere hersteld.

Resultaat

Desembrood heeft 24 uur nodig om te rijzen. Langer dus dan gistbrood. Daardoor kan de smaak van de bloem en het meel zich rijker ontwikkelen. Desembrood kun je makkelijker verteren dan gistbrood. Verras jezelf, je gezin en je gasten met brood van Robèrt.

“Puur Tamminga brengt brood van Robèrt naar Veenendaal”

Heel veel keus! Wij bieden u een ruim assortiment luxebroden aan. Ervaar de eigen smaak van ieder brood en bepaal vervolgens uw eigen voorkeur.

Witbrood

Niet weg te denken uit het broodschap! Gemaakt van ongebleekt witmeel, gecombineerd met tarwedesem. Een brood met karakter.

Meergranenbrood

De grote hoeveelheid pitten en zaden zitten niet alleen aan de buitenkant. We roosteren ze eerst, voordat we ze in het brood verwerken.

Roodkornbrood

Roodkorn is een oertarwe uit Australië. U proeft de harde korrel van 100 procent roodkorn. Heerlijk en zeer voedzaam.

Volkorenbrood

Met minder dan 100 procent volkorenmeel doen we het niet! Een traditioneel brood met een volle, heerlijke smaak.

Abdijbrood

Gemaakt van tarwebloem plus 25 procent rogge. De laatste is geweekt en gekookt in abdijbier. Een erg toegankelijk en smakelijk brood!

Roggebrood

Gemaakt van de zuiverste rogge(bloem). Een lekker stevig brood met een aangenaam zuurtje.

Speltbrood

Brood met echt alleen maar spelt: 80 procent volkoren speltmeel en 20 procent speltbloem. Tarwe? Niet in het speltbrood van Robèrt!

Donker abdijbrood

De favoriet van Robèrt zelf. Een combinatie van abdij- en meergranenbrood. Met lekker veel sesamzaadjes aan de buitenkant.

Robèrt (zure rakker)

Brood met een wat zure, krachtige smaak. 48 uur gerijpt. In dit brood is een mix van roggebloem, tarwebloem en tarwemeel verwerkt.

Piets tip van de maand

“Verras je vriend of vriendin met een ijskraskaart.”